Vivalib, evolutief wonen. Frans woonconcept met e-health voor langer thuis.

Vivalib Proven Frans woonconcept met e-health voor langer thuis  in eigen buurt

– voor nieuwbouw en bestaande bouw met diensten en technologie  voor bewezen langer thuis-.

Verplicht langer thuis.. dat is de boodschap die nu overal wordt gepredikt. Daarom wordt er gekort op de zorgbudgetten en worden veel verzorgingshuizen gesloten. Maar ook omdat – en dat zou je bijna vergeten- veel mensen ook het liefst thuis in hun eigen buurt willen blijven wonen. In Nederland wordt er daarom volop geëxperimenteerd. Nieuwe domoticasystemen, e-ehealth pilots, speciale zorgwoningen. Maar is dat wat de mensen willen? En werkt het?  En wie betaalt het? Vaak zijn het goedbedoelde initiatieven die niet veel verder komen dan een mediabericht en een pilot. Het is te aanbod- of subsidiegedreven, de technologie werkt niet, mensen willen het niet of zijn er nog niet aan toe,  er is geen structureel financieringsmodel, enzovoorts.

Maar waarom het wiel uitvinden als er in Frankrijk succesvolle breed geimplementeerde voorbeelden zijn? Die op basis van jarenlang onderzoek  zijn ontwikkeld en inmiddels breed wordt toegepast door corporaties, particuliere beleggers, ontwikkelaars, gemeenten en zelfs verzekeraars? Een bewezen concept voor bestaande bouw en nieuwbouw met aanvullende ondersteunende technologie, e-health en diensten voor langer thuis  zonder stigmatiserend te zijn? Waarbij de bewoner technologie en ondersteuning kan bijschakelen als er extra behoeften ontstaan? En de mantelzorg wordt ontzorgt? Een concept dat zelfs door consumentenorganisaties wordt geprezen en verscheen op het Franse journaal.

Samen met Sedha en Vivalib Frankrijk vertalen het Vivalib concept en proces voor Nederlandse situatie en worden inmiddels de eerste projecten nieuwbouw en bestaand,  sociale  huur en voor de particulier  markt een feit. Zowel voor de stad als voor op het platteland.  Meer weten? Neem gerust contact op.

Frans proven ! woonconcept nieuwbouw en renovatie met e-health

Frans proven! woonconcept nieuwbouw en renovatie met e-health

 

© Simpel Contact & Concepts, 2016