Nieuws

Volkskrant gemist? Seniorenwoning kan best met klasse

Volkskrant gemist? Seniorenwoning kan best met klasse

Seniorenhuis met klasse

Misschien heb je het gelezen misschien ook niet.
De wetenschapspagina in de Volkskrant kopte onlangs: Seniorenhuis kan best met klasse.
Woonstad Rotterdam  had eerder ” Franse ” Vivalib woningen bezocht, was onder de indruk en besloot deze te realiseren. Een doordachte woning met aandacht voor ontwerp, diensten met nieuwe technologie als sensoren verbonden met centrale en beeldbellen met familie en professionals met SimpelGo. Senioren kunnen zo zelfstandig blijven wonen en prettig oud worden. De woning kreeg zelfs  aandacht van Minister Blok.

Lees hieronder meer of kom naar expeditie KCWZ Begonia- Aedes Actiz.

REPORTAGE Volkskrant, Bart Dirks.  De overheid wil dat we langer zelfstandig blijven wonen en vaak willen we het zelf ook. De Rotterdamse corporatie Woonstad Rotterdam realiseert de eerste woningen daartoe met een Frans concept: de Vivalib-woning.

Levensloopbestendig wonen

Een traplift, een douchestoel, een lift om uit bed te komen: uiteindelijk had de man van Anke Schuurink (70) er weinig aan. ‘Vier jaar geleden stierf hij aan botkanker. De laatste maanden stond hier een bed in de woonkamer. Ook met de traplift kon hij niet meer naar boven om te douchen.’ Zij zag haar toekomst toch anders. Onder de mensen en prettig ouder worden.

Langer zelfstandig bij Vivalib Woonstad

Veel 65-plussers beseffen dat hun huidige woning niet ‘levensloopbestendig’ is. Ze geven hun huis een onvoldoende. Maar denken ook zeker na over de toekomst. Zeker als mensen alleen zijn. Wie kan mij straks helpen? Hoe vereenzaam ik niet? Hoe moet dat in de toekomst als ik wat mankeer? Corporatie Woonstad Rotterdam bleek iets bijzonders voor haar te hebben: een van de eerste Vivalib-woningen in Nederland, een concept dat in Frankrijk al op grote schaal wordt toegepast. De Fransen noemen het ‘evolutief’ wonen”.

Van woningontwerp tot sensoren, beeldbellen en zorg-op-afstand

Vivalib woonconcept ondersteunt zodat prettig wonen en thuis ouder kunnen worden door een goed ontwerp en uitrusting. Komen er medische problemen, dan kan mevrouw Schuurink op afstand worden gevolgd – hartslag of bloedsuikerspiegel zijn te monitoren. Bij zwaardere gezondheidsproblemen kan de verpleegkundige of dokter op afstand een oogje in het zeil houden. De bewoonster heeft de controle via een afstandsbediening; met SimpelGo op haar tabel is (beeld)contact mogelijk met familie, bekenden en zo nodig een arts. Ook kunnen waar nodig zorgprofessionals ondersteuning op afstand bieden door de centrale.

Lees hier het hele artikel van de Volkskrant: of kom naar Expeditie Begonia of laat je uitnodigen voor een vervolg.

“Het mooie is, je ervaart het niet als een bijzondere woning”

– Dennis Lausberg, directeur vastgoedbeheer en -ontwikkeling bij Woonstad Rotterdam-

Schuurink Vivalib SimpelGo tabletkl

 

“Hij ging zo snel achteruit, verhuizen was geen optie. Nu heb ik rustig de tijd kunnen nemen. Ik heb in twee jaar tijd zeker vijftien woningen bekeken. Het nieuwe appartement voelde direct goed.”

– Mevrouw Schuurink- een van de eerste bewoners van een Vivalib in Nederland-

Meer info?

– www.vivalib.nl
kcwz Aedes Actiz Expeditie Begonia

 

 

Comments are closed.

© Simpel Contact & Concepts, 2016