Nieuws

Grijze pakken? Ik ga voor kleur! Provada 2012

Grijze pakken? Ik ga voor kleur! Provada 2012

Het is weer Provadatijd! Voor de mensen die dat niet kennen? 3 Dagen vastgoedbeurs met heel veel grijze pakken… Ik ga voor kleur: op zoek naar pakken met inhoud. Partijen die een mening hebben of wat durven. Ook in deze tijden. Bijvoorbeeld op het gebied van zorgvastgoed of om beter wonen te faciliteren. Vorig jaar was mijn eerste keer. Ik kreeg een uitnodiging, mede om een publicatie op het corporatieplein onder de aandacht te brengen. Toch moest ik even nadenken: “Hoor ik daar wel tussen?” “Wat heb ik er te zoeken?” Ik oordeelde dat de beste test zelf gaan is. Nieuwsgierig als ik ben, zou ik in het slechtste geval terugkomen met een goed verhaal voor op feestjes.

foto: Rogier Boogaard

 

Provada 2011

Zodoende ging ik op pad. En inderdaad op Duivendrecht meende ik al mede lotgenoten te herkennen. Hoe? Drie keer raden…. Inderdaad, een grijs pak. Openingszin was simpel: “Gaan jullie toevallig naar de Provada?”… … Meteen een leuk gesprek met een projectleider van gemeente Arnhem bezig met herstructurering en een ‘recruiter’ over de juiste mensen op  de juiste plek.  Op de Provada aangekomen, kreeg je de bekende plastic congresbatch aan een blauw halssnoertje. Was het van Ballast Nedam? Je weet wel, zo’n ‘ketting’ dat je je net aangelijnd voelt, net alsof je een hondje bent.. Waf, waf, Provada…

Natuurlijk was het veel kletsen en borrelen. Veel bekenden van projecten uit het Utrechtse, Portaal en leden uit het Utrechtse Netwerk JOU en NaJOU. De corporatiewereld was net als ik nog een beetje onwennig maar ze staan er dit jaar weer. En natuurlijk ook met onbekenden. Grote en kleine jongens in diverse snit. En hier en daar bespeurde ik ook een dame.

Dandy

Die avond, terug in Utrecht mocht ik lekker bijkomen op een terras op het Ledige Erf. Even ventileren over de mannen in pak, crisis en alle mooie projecten in NL. Totdat ik werd afgeleid door een jonge Dandy: grijs pak, (te) grote bril en een blauwe halsband.

Op dus naar de Provada 2012, gewapend met praktijkboek over nieuwe aanpak en functiecombinaties bij gebiedsontwikkeling en natuurlijk met een open mind. Kijken wat o.a. workshop over Zorgvastgoed @At Osborne, het #corporatieplein @Portaalwonen en  #NaJOU borrel bij @Troostwijkgroep gaat brengen.

Hoe je me herkent? Gekleurd rokje omringd door mannen in een grijs pak en een bloesje met de opdruk:

 

 

 

Goede beurs!

ir.  @Annelies Lammers

Simpel Contact & Concepts

Grip op zelfstandig wonen.

© Simpel Contact & Concepts, 2016